Operdziedātājs Sergejs Jēgers
Izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers jau sen hobija līmenī nodarbojas ar dažādu gardu marinējumu pagatavošanu. Iestājoties «Covid19» pandēmijai, viņš reģistrējās kā mājražotājs.
Pieejami vairāki S. Jēgera ražoto marinējumu veidi:
*Biešu salāti tomātu sulā
*Marinētas bietes
*Sīpoli želejā
*Ķirbju/apelsīnu marmelāde
«Ir dažādi marinējumi. Marinēju ķirbjus ar cidonijām un aprikozēm. Gurķi ir visvienkāršākais. Marinēju arī bietes. Tomātus, sīpolus un gurķus lieku želejā. Vāru dažādas ābolu zaptes. Gatavoju ābolu plūmju kompotus. Man ir izveidota sava sistēma – no burku iegādes, karsēšanas līdz pat konservu uzglabāšanai. Tā kā man ir kārtīgs pagrabs, tad visam pietiek vietas. Uz burciņām ir mans marķējums - «Sergeja Jēgera meistardarbs», kā arī apraksts, kas ir iekšā burciņā, un pagatavošanas gads.
Vadu arī kulinārijas un konservu marinējumu sagatavošanas ziemai meistarklases. Visu var paspēt, un es ļoti mīlu šo darbiņu. Roka ir piešāvusies, līdz ar to man nav nekādu problēmu gatavot, jo zinu visas proporcijas. Zinu arī labākās vietas, kur var nopirkt esenci un visas garšvielas, kas nepieciešamas. Es esmu izteikts latviešu garšu cienītājs, tāpēc neaizraujos ar piedevām, ko nevar Latvijā nopirkt,» stāsta operdziedātājs.